4

Jahapp, dags att fundera över årets julgardiner igen – ett kärt besvär tycker jag. I år vill jag nog inte ha julgardiner med tomtar, julgranar eller annat superjuligt på utan tänker köra på något mer klassiskt och som inte direkt skriker jul. Anledning? Tja, för det första så byter jag gärna ut mina tunna vita sommargardiner mot något mer färgglatt och mörkare rätt tidigt – kanske redan i slutet av oktober. Jag älskar inte att stryka gardiner och inte heller att sätta upp dem – så varför inte köra julgardinerna direkt? Dessutom är det om man har enfärgade, randiga eller rutiga julgardiner särskilt kritiskt att ta ner julgardinerna just på tjugondedag knut – det fungerar ju faktiskt med röda gardiner året runt egentligen. Så mor kommer förhoppningsvis inte att tjata allt för mycket på mig även om “julgardinerna” hänger kvar i mars. Det är bara att skylla på att jag ju faktiskt HAR rött (och svart och gråskala) som kontrastfärg i vardagsrummets inredning även till vardags.

Dessutom känns dessa klassiska enfärgade, rutiga, randiga eller prickiga julgardiner och julkuddar som tidlösa – de kommer att fungera och göra mitt hem lite juligare och lite roligare i många år tror jag. :)

Här är lite av mina funderingar kring årets julgardiner och julkuddar:
julgardiner
Julgardiner, tyger på metervara och hemtextil från Allstugans Webshop!

Jag tänker mig alltså inte BÅDE rutigt, randigt och prickigt utan någon av dem plus matchande enfärgat rött som jag som sagt har en del av i mitt vardagsrum redan idag. Vad tycker ni? Hiss eller diss? Vilken inredningsstil vill ni köra på för era julgardiner, juldukar och julkuddar i år?

Bonusbild: Mitt vardagsrum – icke julpyntat men lite juligt ändå.
vardagsrum
Soffa från Mio, kuddar och tavlor från Ikea, bricka i soffan från Designtorget och tidskriftsamlare från Granit.

Relaterat: Julgardiner 2012
4 Kommentarer »

 1. ja, rutigt är verkligen juligt för mig :D

  Comment by Johanna — September 30, 2011 @ 11:00

 2. haha, ja av en händelse har jag startat riktigt tidigt i år. älskar julen! :)

  Comment by sara — September 30, 2011 @ 14:17

 3. Vilken mysig soffa!

  Comment by TinaGustafsson.com — October 1, 2011 @ 23:00

 4. Ja, jag är verkligen supernöjd med soffan. Den är från Mio men jag minns inte riktigt vad den heter. Tror den kostar strax över 10´så inte svindyr. :)

  Comment by JulDani — October 6, 2011 @ 15:14

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Kommentera!